שימושים רבים ונרחבים יכולים להיות ל-CBD במטבח הביתי שלכם, ולא משנה אם אתם סתם רוצים למצוא לעצמכם דרך נעימה וטעימה יותר לצרוך CBD ברכיב פעיל או שאתם באמת אוהבים את המטבח ומוקסמים מכל הפלא שיכול לצאת ממנו ובין היתר בעזרת בישול עם CBD. בכל מקרה שהוא, בישול עם CBD דורש שימוש לפחות באחד מבין הבסיסים השומניים השונים שיכולים להכיל CBD ולסייע לכם לערבב אותו במזונות השונים שניתן להכין בעזרתו, ואחד הבסיסים השומניים הללו שאנשים פחות מכירים הוא שמן CBD לבישול. עוד לפני שמתחילים להיכנס לעומקו של העניין, חשוב להבין כי לא מדובר במוצר שמן CBD שאתם מכירים, אלא במוצר שמן לבישול/תיבול שהועשר ב-CBD לשם בישול במטבח. למעשה, מוצר כזה ניתן להכין רק בבית בעצמכם לבד, ולכן אם קניתם מוצר שמן CBD אתם יכולים להיות בטוחים שלא מדובר במוצר הזה.
שמן CBD לבישול הוא מוצר שמכינים בבית בדיוק כפי שמכינים חמאת קנאביס לבישול, בתהליך מאד דומה שאפילו הנו קצר יותר כיוון שכל סוג של שמן לבישול או תיבול סלטים שניתן לערבב בו CBD הוא מראש חומר נוזלי שלא צריך להמס אותו כפי שעושים בתהליך ההכנה של חמאת קנאביס. ביצוע של תהליך זה הוא פשוט אך חשוב מאד לשמור על שימוש בכלים נכונים (זכוכית בלבד לכל מטרה לשמה ניתן להחליף קרמיקה, מתכת או עץ) ובעיקר על חימום מוגבל מאד ומבוקר של השמן שלכם כדי שלךא לפגוע ברכיב הפעיל ולהרוס את כל הפואנטה של הכנת השמן לבישול, כיוון שללא חומר פעיל (CBD במקרה הזה) לא תהיה לשמן שום השפעה וסתם בזבזתם את הזמן.
איך מכינים שמן CBD לבישול ולמה הוא משמש?
השלב הראשון שאתם צריכים לבצע בתהליך ההכנסה של השמן הוא לארגן "אמבט מארי" (שיטת חימום מפורסמת בתוך סיר מים רותחים שמגבילה מאד את טמפרטורת החימום) בו תוכלו לבשל לאורך זמן את השמן שלכםן אחרי שהוספתם אליו את ה-CBD. תהליך הבישול של שמן כזה לפי טובי המומחים בתחום העולמי של בישול עם מוצרי קנאביס רפואי אמור להיארך כ-25 עד 30 דקות במטרה לאפשר לכמה שיותר חומר פעיל להיספג החוצה לשמן ממקור ה-CBD בו בחרתם להשתמש.
בתוך קערת השמן הנמצאת באמבט המארי אתם צריכים לשים את מקור ה-CBD שלכם, שעדיף כי יהיה תפרחות CBD (פרחי קנאביס מזני CBD) בתצורה גרוסה. תפרחות CBD ניתן לגרוס אמצעות מטחנת תבלינים שמפורסמת באינטרנט בכינוי "גריינדר" ולאחר מכן לשים בתוך שקית סינון מיוחדת, בעדיפות לשקית בד בעלת חורים מזעריים שלא יאפשרו לחתיכות התפרחת הגרוסה לצאת החוצה אלא רק יאפשרו לשמן לחלחל פנימה והחוצה תוך כדי שהוא סופג את החומרים הפעילים מהתפרחת.
מכאן תהליך ההכנה של שמן CBD הוא פשוט מאד, כל מה שאתם צריכים לעשות זה לפקח על העניינים במשך 25-30 דקות ולוודא ששום מים מאמבט החימום לא מוצאים בטעות את דרכם לתוך השמן, מה שעלול בקלות להרוס הכל ולחמצן את התוצר הסופי בצורה שתפגע באיכות השפעתו של ה-CBD בצורה מהותית. בלי שום טיפה מיותרת של מים או כל לכלוך אחר שייכנסו לשמן, כל מה שאתם צריכים זה לערבב מדי פעם באמצעות כלי העשוי חומר מתקדם ומצופה היטב, לא כזה שעשוי מעץ או ממתכת חשופה, ולוודא שהכל נשאר נקי ומסודר. לאחר חצי שעה מקסימום של חימום בתוך אמבט המארי, אפשר להוציא החוצה את השמן, לקרר אותו לטמפטורת החדר (לא במקרר) ולאחר מכן לאחסן אותו כדי להשתמש בו לפי כל מתכון לבישול עם קנאביס שתוכלו למצוא בלא מעט אתרים באינטרנט.