בישול עם CBD יכול להתבצע בכל מיני דרכים שחלק מהם לא כוללות בכלל חימום, ולמען האמת עדיף שתישארו בדרכים הללו אם אתם חדשים בעולם של בישול עם CBD ובעיקר אם לא קראתם את החוק החשוב ביותר של בישול עם CBD הנוגע לחימום של מזונות שונים שמכילים בתוכם את החומר הפעיל או כל בסיס שומני שכולל את החומר הפעיל במהלך תהליך ההכנה של המנה. למקרה ולא קראתם את החוק הזה, מדובר באיסור גורף על חימום של מוצרי CBD לטמרטורה שעולה מעל 150 מעלות צלסיוס, כיוון שכל חימום שכזה פוגע במוצרים הללו ובחומרים הפעיל שקיים בהם באופן בלתי הפיך תוך אידוי של חלק גדול מהחומרים הפעילים החוצה מהמנה, התבשיל או המאכל.
אם היה מדובר בכל עולם תוכן אחר, האפשרות של "לא לחמם CBD בכלל" הייתה יכולה אולי להיות פשוטה יותר, אבל כמו שכולנו יודעים מטבח וחום הולכים יד ביד כמעט בכל המקרים, ולא מעט אפשרויות להפוך מוצרי CBD למאכלים כוללות בהכרח חימום של החומר הפעיל במצב צבירה כזה או אחר, שלב כלשהו בתהליך ההכנה של תבשיל או מנה מסוימים. שוב, לא מדבור במשהו שכדאי לעשות בפעם הראשונה שאתם מנסים לבשל עם CBD וכנראה שכנראה כדאי להתחיל בפעם הראשונה ממשהו קצת יותר פשוט כמו קינוחים קרים, אבל במידה והגעתם כבר להחלטה שאתם רוצים לבשל עם CBD אז כדאי מאד שתדעו לא רק לאיזו טמפרטורה לחמם אותו (כמובן שאתם חייבים לגבות את עצמכם במד טמפטורה מדויק במקרה הזה, אחרת תצטערו על כך כשתאבדו את החומר הפעיל) אלא איך בדיוק לחמם אותו בצורה אופטימלית.
טיפים לחימום של מוצרי CBD לבישול במטבח הביתי
תהליך החימום הטוב ביותר שאתם יכולים לאמץ לעצמכם ולעשות בו שימוש ללא חשש בכל מצב בו תידרשו לכך, הוא חימום של מוצר המתאים לכך בתוך "אמבט מארי" (נקרא בן-מארי לפעמים) בו מתבצע החימום על גבי אדי מים חמים כך שהטמפרטורה (ללא ריכוז מלאכותי) לא יכולה להגיע לטווח של 150-160 מעלות צלסיוס ולכן שום דבר לא יכול לסכן את החומר הפעיל שלכם. לא כל מוצר CBD או כל חומר גלם במטבח שלכם יכול להיות מחומם בתצורה כזו, אבל אותה תצורה דומה של חימום בעזרת אדי מים אפשרית גם בכמה שיטות אחרות שאפשר לקרוא עליהן באתרי בישול ברשת, וכל עוד מדובר רק במקור אחיד של חום מסוג זה אין בעיה להשתמש בכל אחת מהשיטות הללו שאינה כוללת מקור חום חיצוני מלבד אדי המים הרותחים.
חימום של מוצרי CBD בתנור הוא אולי האופציה הגרועה מכל, שכל לא קל להשתמש במד טמפטורה מקצועי שנמכר במחיר סביר כדי למדוד את הטמפרטורה הפנימית של התנור שלכם. לרוב, תנור הוא לא מוצר חשמלי יוקרתי שרוב האנשים משקיעים בו עשרת אלפים שקלים או יותר, ולכן סביר להניח שגם לכם כמו לכולם יש בבית תנור שהטמפרטורה הנמדדת בו היא לא מדויקת. מסיבה זו חימום של מוצרי CBD בתנור צריך להתבצע בחום מקסימלי של 115 מעלות צלסיוס, כדי לקחת בחשבון את החום העודף שעלול להצטבר בחלקו הפנימי של התנור ולהעלות את הטווח מעבר למה שהגדרתם.
אם תשמרו על הטיפים הללו בעת חימום של CBD במטבח ותעשו שימוש קבוע במד טמפרטורה מקצועי שיעזור לכם למדוד בדיוק מה הטמפטורה בכל מוצר שאתם מחממים בכל שיטה שקיימת לכך במטבח, תוכלו לוודא שאתם שומרים על פוטנציאל ההשפעה הרפואית של המוצרים שלכם ולא מבזבזים CBD שמתאדה לאוויר העולם סתם כך.