איזה שמן צמחי הוא הכי טוב לבישול עם CBD?

איזה שמן צמחי הוא הכי טוב לבישול עם CBD?

שמן CBD הוא מוצר שמוכר היטב לכל מטופל בעולם שעושה שימוש בכל סוג של מוצרי קנאביס רפואי בכלל או מוצרי CBD בפרט, בעיקר מכיוון שהוא מהווה את אחת התצורות הכי נפוצות שיש לצרוך בעזרתן CBD בתור חומר פעיל לשימוש למטרות רפואיות שונות כמו דיכוי סימפטומטי למשל. מה שלא כל כך מוכר היטב הוא סוג אחר של שמן CBD שהוא שמן CBD לבישול, בו נעשה שימוש במטבח כאשר בסיסים שומניים אחרים אינם מתאימים לצורך הכנה של מנה מסוימת אליה רוצה מי שמכין אותה להוסיף את החומר הפעיל ולשלב אותו באופן מוצלח שלא יפגע בשלמותו הכימית וכך לא יפגע בהשפעה הרפואית הפוטנציאלית שניתן להפיק לאחר מכן מצריכת אותם מאכלים.

בסיסים שומניים הם למעשה דרך בה מועברות מולקולות ה-CBD לגוף בתצורה בה הן קיימות בזמינות ביולוגית גבוהה, מה שאומר במילים פשוטות שהחומר הפעיל "מוכן ומזומן" לחולל את השפעותיו השונות בגוף, זאת לצד העובדה שהוא מגיע לקליטה בגוף בתצורה מתאימה לקליטה מהירה ואיכותית שתחל מקסימום של השפעה רפואית. בסיסים שומניים לבישול עם CBD כוללים למשל חמאת CBD, שמן CBD לבישול ומספר סוגים של בסיסים מיוחדים יותר כמו למשל שומן כבש CBD, אך מבין כל אלו שמן CBD לבישול הוא ככל הנראה הפשוט ביותר להכנה ושימוש, שכן נעשה בו שימוש רגיל של מוצר שמן בכל מנה שאתם מעוניינים להוסיף אותו אליה.

איזה שמן צמחי הכי טוב להכנת שמן CBD לבישול?

הדבר הראשון שאתם צריכים לדעת לפני שאתם בוחרים בשמן צמחי מסוים להכנה של שמן CBD לבישול הוא מה תהיה מטרת השימוש העיקרית של אותו שמן CBD לבישול, בעיקר באספקט של האם מדובר בשמן שישמש להכנת מאכלים חמים ותבשילים או בשמן המיועד לתיבול מזונות קרים או בכלל לתיבול שאינו מעורבב בתהליך ההכנה עצמו של המנה. הסיבה העיקרית להבדל הזה היא חוסר יכולתם של שמנים צמחיים מסוימים לעמוד בטמרטורה גבוהה בלי להתקלקל ולאבד מאיכותם הביולוגית, כמו גם העובדה שבאופן כללי אסור לחמם יתר על המידה מוצרי CBD המשמשים לבישול, ולכן חשוב להבין שאתם באמת מתכננים לעשות שימוש בשמן שמתאים למטרה מכוונת וייעודית.

במידה ואתם מעוניים לבחור בשמן לשימושישם חמים כמו למשל הכנה של תבשילים שונים, הדרך הטובה ביותר לשמור על אחידות במטבח ולא לשנות לכם את התוצאות שאתם רגילים אליהם עד היום היא לבחור בשמן הנפוץ ביותר שעבדתם איתו עד היום. כל שמן צמחי שמכיל רמת גבוהה של שומן ומרקם שמנוני רגיל הוא מתאים להכנת שמן CBD לבישול ולכן אין לכם מה לדאוג מההבדל בין שמן אגוזים לשמן חמניות או לבין שאר סוגים נפוצים של שמן שניתן למצוא על המדף בכל סופר ובכל מכולת, אלא פשוט אפשר לבחור את השמן שאתם מעדיפים בדרך כלל לשימוש במטבח שלכם ולהמשיך להשתמש בו גם למטרה זו.

במידה ואתם מעוניינים בשמן המיועד לתיבול סלט יש לכם שתי אפשרויות עיקריות שהן שמן זית, הידוע בכל העולם ביעולותו וסגולותיו התזונתיות השונות, ושמן המפ, המופק מזרעי המפ ואינו מכיל CBD אבל בכל זאת מכיל סגולות תזונתיות שונות לא מבוטלות בכלל, כאלה שכדאי לכם לקרוא עליהן באופן כללי אם אתם לא יודעים בדיוק מה זה שמן זרעי המפ. בכל מקרה שתי האופציות הללו הן טובות ולכן גם כאן כל אחד יבחר בשמן שעדיף לטעמו האישי, גם כאן בלי לדאוג יותר מדי מההבדל כל עוד לא נעשה שימוש בשני הסוגים הללו של שמן לחימום וטיגון, שאר ההבדל ייקבע לטעמו של המטופל.

דילוג לתוכן