החוק החשוב ביותר של בישול עם CBD וקנאביס רפואי

החוק החשוב ביותר של בישול עם CBD וקנאביס רפואי

בישול עם קנאביס רפואי, ולא משנה אם אתם מגבילים את עצמכם לתחום של בישול עם CBD בלבד או עושים שימוש גם ברכיבים פעילים אחרים שקיימים בצמח הקנאביס או הלכה למעשה עושים שימוש במוצרי קנאביס רפואי כבסיס האורגני לבישול שלכם, הוא בישול שאי אפשר אפילו לגשת אליו בצורה בסיסית בלי לדעת את החוק החשוב ביותר של העולם הזה. אף אחד, בשום מקום בעולם ולא משנה באיזה שף או טבח מקצועי מדובר, לא יכול לבשל שום דבר שכולל בתוכו אלמנטים של קנאביס רפואי, ושוב לא משנה אם מדובר במאכלי קנאביס שנועדו להשרות השפעה ממסטלת או בסתם בישול עם CBD לשעות הפנאי, לא יכול לעולם להכין מנה הכוללת אלמנטים אקטיביים של קנאביס תוך חריגה ממגבלות החוק הזה.

החוק החשוב ביותר בעולם הבישול עם קנאביס רפואי בכלל ו-CBD בפרט נוגע לחימום, ולמעשה נוגע להגבלה אחת מאד מסוימת של חימום שהיא האיסור להעלות את הטמפרטורה של סביבת הבישול או של כל סביבה אחרת בה נשמר החומר הפעיל בשלב כלשהו במהלך ההכנה, לטמפרטורה הגבוהה מסף מקסימלי של 165 מעלות צלסיוס. למעשה, יש שפים מומחים רבים לבישול עם קנאביס רפואי שטוענים כי הטמפרטורה המקסימלית שבה צריכים לבצע תהליכי בישול ירוקים שכאלה היא 150 מעלות צלסיוס לכל היותר ואפילו 140 מעלות צלסיוס כדי לההצליח לבצע "הבטחת איכות" מלאה להשפעות הרפואיות והפסיכואקטיביות הפוטנציאליות שיכולות להיות למזונות קנאביס שהוכנו כהלכה.

חימום קנאביס רפואי ומוצרי CBD – מתי זה חשוב ומתי זה אסור?

החשיבות של תהליך החימום הבסיסי שצריך לעבור כל מוצר קנאביס רפואי מהרגע שבו הוא סיים את תהליך הקציר שלו ממקורו האורגני הטרי ועד לזמן שבו מטופל יכול לעשות בו שימוש, נעוצה בתהליך תגובה כימית שנקרא "דקרבוקסילציה" אותו עוברים חומרים מסוימים בקנאביס הרפואי וביניהם החומצה הקנאבינואידית CBDA אשר ממנה נוצר רוב ה-CBD שקיים במוצר או בזן קנאביס מסוים. מוצר שלא עובר חימום אפוא, לפחות בשלב אחד כלשהו לפני שהוא נצרך על ידי מטופל, לא יהיה אפקטיבי כמעט בכלל באספקט של השפעה רפואית פוטנציאלית.

למרות החשיבות האבסולוטית של חימום CBDA וכל חומר אורגני המכיל אותו במטרה לייצר כמות רלוונטית של CBD שתוכל להשרות השפעה רפואית פוטנציאלית על המטופל שצורך את המאכל המדובר שבו יש CBD, הגבול של אותו חימום חייב להיות כאמור 165 מעלות צלסיוס ואפילו עדיף להקפיד על גבול מקסימלי של 140 מעלות צלסיוס אם אין לכם ניסיון בבישול עם קנאביס רפואי. הסיבה לכך היא שטמרפטורה של 140 מעלות צלסיוס מעידה על טמפרטורה ממוצעת בלבד, כלומר שהיא מורכבת מגלי חום בדרגות שונות שחלק מהם עלולים להגיע אפילו לכ-180 ואף 200 מעלות צלסיוס, בהם עלולים להיפגע החומרים הפעילים וביניהם גם CBD שמתאדה בטמפרטורה של קצת מעל 180 מעלות צלסיוס.

חשוב לזכור תמיד כי חימום של כל חומר פעיל מצמח הקנאביס שאתם רוצים לבשל בעזרתו מאכלי קנאביס רפואי מבטבח שלכם, הוא פעולה שיש לבצע במאה אחוז תשומת לב ורק תוך שימוש באמצעים מתקדמים ומדויקים למדידת טמפרטורה. אם תחרגו מהגבול הזה, בעיקר ליותר מכמה שניות, אתם מאדים לעצמכם את כל החומר הפעיל החוצה מהתבשיל שלכם, ובאותו הרגע קברתם בעצמכם את הפואנטה של בישול עם CBD או כל חומר פעיל אחר שכבר לא קיים בתבשיל בכמות רלוונטית, ולכן חשוב להקפיד שלא לעשות את זה לעולם. אם מנה מסוימת דורש חימום אינטנסיבי, תוותרו עליה ותעברו להכין משהו שעומד בהגלה החשובה מאין כמוה הזו, ששמירה עליה תעזור לכם פלאים בעולם של בישול עם CBD.

דילוג לתוכן