איך מכינים חמאת CBD לבישול? הבסיס שחייבים להכיר

איך מכינים חמאת CBD לבישול? הבסיס שחייבים להכיר

בישול עם מוצרי קנאביס רפואי בכלל ועם CBD בפרט הוא עסק פשוט מאד מכיוון שאין כמעט דגשים מיוחדים שמפרידים בין סוג כזה של בישול לכל סוג אחר של בישול, כלומר שאפשר לעקוב כמעט אחרי כל מתכון (שלא כולל בישול/אפייה בחום של מעל 170 מעלות צלסיוס) ולהפוך אותו לכזה שיכלול גם CBD בלי בעיה או צורך בחוש בישול יצירתי מפותח. הדבר היחיד שצריך לעשות כדי לבשל עם CBD הוא לדעת להכין בסיסי CBD שומניים, אשר הם הדרך בה CBD ימצא את דרכו לתוך תבשיל או מנה מסוימת, ובמקרה הזה נתחיל מהבסיס השומני הבסיסי ביותר שהוא חמאת CBD לבישול.

חמאה היא אמצעי מוכר בכל סוג של מטבח, ולא משנה איזו מנה או קינוח אתם מכינים, במתכון מסוים תהיה דרך להכין אותו עם חמאה, ולכן זה אומר שאפשר להכין אותו גם עם חמאת CBD, במידה ושוב המתכון לא כולל עלייה מעל 170-180 מעלות צלסיוס במקסימום, כדי שלא יתרחש אידוי של החומר הפעיל בצורה שתפגע באיכות השפעתו הפוטנציאלית שאנו מחפשים בבישול איתו. כדי להכין חמאת CBD בשיטת 'אמבט מרי' (בן-מארי, בישול בתוך קערת זכוכית שצפה בתוך סיר מים רותחים) כל מה שאתם צריכים לעשות זה לעקוב אחרי הצעדים הבאים.

חמאת CBD – הכנה בכמה צעדים פשוטים וללא ניסיון קודם

הצעד הראשון הוא להמס 200 גרם של חמאה בתוך אמבט בן-מארי בקערת זכוכית, כאשר תוך כדי שהחמאה מתחילה להינמס אפשר לגרוס לתוכה את תפרחות ה-CBD או לשפוך לתוכה או שמן ה-CBD בו אתם מעוניינים להשתמש לבישול. הכמות המומלצת לשימוש היא 28 גרם של תפרחות CBD לכל 200 גרם חמאה או לחלופין כ-50 מנות אישיות (תלוי בכמות הצריכה אליה מורגל כל מטופל) של שמן לכל 200 גרם חמאה. אחרי שהחלטתם במה להשתמש, ערבבו את המקור המועדף שלכם ל-CBD עם החמאה ותנו לה להתחמם לאיטה באמבט, תוך שאתם נזהרים מאד שלא ייכנסו לתוכה מים שעלולים להרוס הכל. אם יש לכם מדחום מקצועי לבישול, שעולה אגב כמה עשרות שקלים בודדים ושווה להשקיע בו, זאת תהיה הדרך הטובה והמדויקת ביותר עבורכם לעקוב אחר המצב ולוודא ששום דבר לא עובר את רף הטמפרטורות המקסימליות.

"בישול" החמאה הוא תהליך איטי (כ-30 דקות לפחות, תסתכלו בכמה שיותר מתכונים כדי לקבל המלצות בעצמכם ולעשות ממוצע) אבל מעבר לכך אין לכם הרבה מה לעשות. לאחר שחלפו כ-30 דקות, אתם צריכים לסנן החוצה מהחמאה את חתיכות התפרחת הגרוסה אם השתמשתם בתפרחת, מה שכדאי לעשות בזהירות רבה כדי לא לשפוך החוצה חמאה מיותרת שכעת נמצאת במצב צבירה נוזלי ודליל מאד. אם השתמשם בשמן כמובן ששלב זה אינו קיים, ואפשר לעבור לשלב האחרון של לקרר את החמאה, עוד שלב שאין לכם יותר מדי מה לעשות במהלכו מלבד לחכות שהחמאה תתקרר קצת, תוך כדי שאתם כמובן מסירים אותם מהאמבט כדי שהיא תוכל להתקרר באפקטיביות יתרה ולא מעל מים רותחים שרק התחילו להתקרר בעצמם.

לאחר שהחמאה התקררה לטמפרטורה הקרובה יותר לטמרטורת החדר והתחילה בעקבות כך התחילה גם להתקשות, הגיע הזמן להכניס אותה למקרר כדי שתוכל לנוח בו כ-5 שעות ולהגיע למצב מוצק שממנו תוכלו להתחיל להשתמש בה. הטיפ החשוב ביותר לשמור עליו לאחר שמתחילים להשתמש בחמאה הוא לחתוך ממנה חתיכות בעזרת סכין נקי, לא לגעת בה יותר מדי עם כלים אחרים ולא להוציא את כל החמאה בכל פעם מהמקרר כדי להשתמש רק בחלק קטן ממנה. צאו מנקודת הנחה שכעת החמאה שלכם מכילה חומר אורגני פעיל ורגיש יחסית, שאיכותו עלולה להתדרדר בעקבות אחסון לא נאות ולכלוך, וממנה תפעלו כדי לשמור על המכל שמכיל את החמאה נקי ומופרד ממזונות אחרים. עכשיו יש לכם חמאת CBD מוכנה, ואתם יכולים להתחיל לחפש באינטרנט מתכונים שיסבירו לכם מה אתם יכולים להכין ממנה בקלות, כדי שתוכלו ליהנות מצריכה קצת אחרת של CBD.

דילוג לתוכן